top of page

BIO

img12120_262.jpeg

Kiki Schippers (35) is cabaretier en tourt door het land met voorstellingen en stekelige en aanstekelijke bijdrages in de media. Ze werd bijna de Slimste Mens, schreef voor Opium op Oerol iedere dag een lied en werd in 5 jaar tijd 4 keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, die ze in 2017 ook won met ‘Er Spoelen Mensen Aan’. Naast haar theaterwerk heeft ze een column in het AD, maakt ze satire voor het radioprogramma Spijkers met Koppen, en maakte ze tijdens de coronaperiode de 3FM comedypodcast Too Soon en de YouTube interviewserie Kiki’s KloosterQuarantaine. Bij het grotere publiek werd ze bekend van haar razendsnelgeschreven persconferentieliedjes voor de Vooravond, als een soort muzikale Nico Dijkshoorn. Komend najaar gaat ze met band op tour, daarvoor zijn nu kaarten te koop.


Kiki werd geboren in Nijmegen, groeide op in Woerden, en studeerde na omwegen via verschillende toneelscholen, een studio filosofie en een stage in Argentinië af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na een plek in de finale van het Leids Cabaret Festival en de Vlaamse Nekka-wedstrijd won ze eind 2014 de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten en sloot ze zich aan bij een Vlaams en een Nederlands impresariaat.

Vanaf die tijd tourt ze langs de theaters in Nederland en daarbuiten, met programma’s vol humor, satire en eigen liedjes. In 2020 werd ze voor de 4e keer in 5 jaar tijd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, de prijs die ze in 2017 won met ‘Er Spoelen Mensen Aan’ samen met haar gitarist Rolf Verbaant. Ze schreef ook liedjes voor andere theaterprogramma’s zoals voor Kirsten van Teijn en de Andersons.


Kiki maakt deel uit van het Spijkercabaret bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD en is regelmatig op radio en tv te zien en te horen met actuele liedjes.

Ze kreeg de smaak van het interviewen te pakken als pop-up sidekick in de nacht op NPO Radio 1 en 2 en presenteerde een Woerdense podcast, een 3FM Comedypodcast en een YouTube-serie vol interviews met mede-artiesten vanuit een leeg theater.

Inmiddels staan er 1 album, 3 EP’s, en meerdere singles op Spotify en maakt ze regelmatig uitstapjes naar festivalpodia met haar band. Ze was te zien op Lowlands, Zwarte Cross, Opium op Oerol en Theaterfestival de Parade, met én zonder muzikanten. Voor BNNVara NPO 3 maakte ze in 2021 een muzikaal theaterconcert vanuit een leeg theater, dat ze uiteraard begon met het lied 'Dichter voor een lege zaal'.

Met band gaat ze nu theaters in.

bottom of page